KURUCU

Ceyda Varlıbaş – Kurucu Editör

Merhaba! Ben Ceyda. Lisede Ankara Evrensel Kolej Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinde eğitim aldım. Lisans öğrenimime Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etmekteyim. Hacettepe Hukuk Topluluğu 2019-2020 Döneminde Denetim Kurulu ve 2020-2021 Döneminde Yönetim Kurulu üyesi olarak yer aldım. Bilim, hukuk teknolojileri, ekonomi vb. alanlarına ilgi duyuyor ve bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum. Umarım hep birlikte nice yazıda görüşürüz. Sevgilerimle.

EDİTÖR KADROSU

Esma Nur Zorlu – Baş Editör

Merhaba ben Esma, 22 Haziran 2000 tarihinde Konya’da doğdum. Konya Selçuklu Anadolu Lisesinden mezun oldum. Halihazırda Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi alıyorum. “Sentez Dergisi” bünyesinde baş editör ve yazarım. Aynı zamanda “Der-Kişi” adıyla kurmuş olduğum blogda paylaşımlar yapıyorum. Yazarken keyif aldığım yazıları şimdi sizlere buradan paylaşıyorum. Umarım sizler de okurken keyif alırsınız.

Halil İbrahim Ongun – Editör

Ben Halil İbrahim. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Temel olarak edebiyat ve nörobilim ile ilgilenmekteyim. Birkaç senedir şiir ve düzyazı okuryazarıyım.

Mahmud Sami Diğler – Editör

Merhaba! Ben Mahmud Sami Diğler. Nereli olduğum konusunda tek bir görüş söz konusu değil fakat genelde Karamanlı olduğumu söylüyorum. Ömer Dinçer AİHL mezunuyum. Halihazırda Hacettepe Hukuk Fakültesinde 2.sınıf olarak öğrenim görmekteyim. Genel olarak şiir ve hikaye tarzında yazılara sahibim. Lisede yazmaya başladım ve ömrüm boyunca da yazmayı planlıyorum. İnsan yazdıkça kendini tanıyor, yazdıkça duygularını keşfediyor. Ben buna inanıyorum en azından. Umarım 4 sene boyunca size bir şeyler katabilirim. Sevgilerle…

Efsun Yaren Demir – Editör

Merhabalar, Efsun Yaren Demir ben. 10 Temmuz 2003 Ankara doğumluyum. Evet, doğma büyüme tam bir Ankaralı 🙂 Ayrancı Anadolu Lisesi mezunuyum ve şimdi de Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Velhasılıkelam kendimi bildim bileli şiir yazıyorum. Kendimi yazdığım şiirlerle biliyorum da diyebilirim. Ruh halim iyi olmadığında beni rahatlatan, musmutlu zamanlarımda sevincimi çoğaltan öyle ki beni ben yapan unsurlardan doğan tüm yazılarım: şiirlerim. Sizler de umarım hissederek okursunuz, sağlıcakla kalın. 

Ne demiş ünsüz bir şiir yazarı: Bir dizede bir insan, bin insanda bir dize. Nice dizeler gelir dize yoksa o bir insanda, bir dize.

YAZAR KADROSU

İbrahim Ali

Merhaba,  Ben İbrahim ALİ. 8 Nisan 2001 Üsküdar doğumluyum. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. İki kez aşık oldum.

Büşra Yörük

Merhaba, ben Büşra. Akdeniz Üniversitesinde Fizyoterapi bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 7 senedir yazı ile uğraşmaktayım. Roman ve şiir üzerine eserler üretmeyi daha çok seviyorum.

Harun Aslan

Ben Harun Aslan, hiçbir şey üretemeyen bir makineyim. Nusaybin’de doğup büyüdüm. Hacettepe’de 2. Sınıf hukuk öğrencisiyim Felsefe, Astronomi, Tarih, Biyoloji alanlarında donanımlaşmaya çalışıyorum. Sıra dışı bir insanım umarım içeriklerimi okurken bana karşı gelirsiniz, iyi okumalar.

Vildan Orhan

Merhaba, ben Vildan Orhan.  12 Ocak 2001 Elazığ doğumluyum. Ankara’da yaşıyorum. Lise öğrenimimi Final Temel Lisesinde tamamladım. Şu an Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans öğrenimimi sürdürüyorum. Okumayı, dinlemeyi, izlemeyi, konuşmayı ve yazmayı seviyorum. Elimden geldiğince ilgimi çeken konularda fikirlerimi ve bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazılarımdan keyif almanız dileğiyle…

Mümine Çelik

Merhabalar, ben Hacettepe Hukuk 2021 girişli öğrencilerinden Mümine. Bölümümün kapsadığı alanların haricinde psikoloji, sosyoloji, felsefe, sanat, edebiyat gibi alanlara da yoğun ilgi besliyorum. Ben cevapları değil soruları, varış noktası belirlemeyi değil yolda olmayı seviyorum. Anlam arayışımı yazarak dışavuruyor, doğru sorularla da hayatımın izdüşümüne ışık tutmaya çalışıyorum. Her fırsatta bilmediğim yollara sapıyor, benliğimi henüz tatmadığım aromalarla yoğurmayı deniyorum. Bir bakıma ben yazdıkça, sordukça, yürümeye devam ettikçe var ediyorum kendimi. Yolculuğumun birey, toplum, edebiyat duraklarında ise sizlerle fikirlerimi paylaşıyor olacağım. Kendi ışığınızda ilerlemeniz dileğiyle, umutla kalın.

Mehmet Ali Bekdaş

Adım Mehmet Ali Bekdaş. 19 yaşındayım. İstanbul’da büyüdüm. Hukuk fakültesinde öğrenim görmekteyim. Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı bir izcilik kulübünde aktif gönüllü izci olarak etkinlik göstermekle beraber bir çok kampta da faaliyet göstermişimdir. Kendimi bildim bileli hep okumuşumdur. “Okumak” kavramını farklı bir boyuta taşıdığımı çevremdekiler gibi ben de iddia edebilirim. Hayatımda en çok dikkat ettiğim kavramdır. O denli önemlidir ki, üstat: “Kitap okumadan meydan okunmaz.” diye noktalamıştır her şeyi.

Rabia Tarlacı

Hacettepe hukuk öğrencisiyim. Sürekli yeni ilgi alanları edinen ve farklı işlere açık olan sosyal bir insanım. Piyano, tekvando ve youtube ile ilgileniyorum. Yazdıklarımı insanların okumasını keyifle izlerim. Özellikle insanlara tavsiyeler veren ve onları kendilerine getirecek yapıcı eleştiriler yazmayı çok severim.

Furkan Yurt

Ben Furkan. İstanbul’da doğdum fakat hayatımın büyük bir bölümünü Ankara’da geçirdim. Ankara’ya ve ruhuna aşık bir insanım. Şu an Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4.sınıfta okuyorum. Aynı zamanda sosyoloji alanında ana dal okuyorum. Toplumsal yönden dezavantajlı bireyleri çalışmak benim için adeta bir sorumluluk. Yazılarımla birlikte bu sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf ediyorum.

Fatma Nur Yümlü

İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi lisans 4.sınıf öğrencisiyim. Çocuk Gelişimi’nin her alanıyla ilgilendiğim gibi adalet boyutuyla da ilgileniyorum. İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli kulüplerinde aktif bir şekilde gerek blog gerekse dergi yazarlığı yaptım. Yazmayı çok seviyorum. Özellikle Çocuk Hukuku dersi aldığım için, bu alanda oldukça araştırma yaptım. Ve yazılarıma ekledim. Benim için oldukça keyifli bir durum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çocuk Hakları kulübü’nde sosyal medya komisyon temsilciliği yaptım. Yine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Atölyesi Kulübü’nde çocuk gelişiminin adli boyutu ile ilgili dergi yazarlığı yapıyorum.(Pontifex dergisinde). Ek olarak İstanbul Üniversitesi Psikoloji Kulübün’de blog yazarlığı yapıyorum.

Şahin Latifeci

Şahin Latifeci (1997, Diyarbakır) 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. “Gaia’ya Dönüş” Uluslararası Desen Sergisi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Edirne (2021); “Waste to Create” Uluslararası Jürili Sanat Sergisi, Eco Aware Art Gallery, Yeni Delhi (2022); “Çağdaş Sanat Sergisi”, Fresh Ankara, Ankara (2022); karma sergilerinde yer aldı. Diyarbakır ve Antalya’da yaşıyor ve üretimlerini gerçekleştiriyor.

Kübranur Limon

Kübranur Limon, 24 yaşındayım. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Uzun bir süredir yazı çalışmaları yapıyorum. Online dergi olan Teletekst Dergi’de şiir, öykü ve deneme çalışmalarında bulundum. Kadın öğrenci ve mezunların gelişmek ve geliştirmek amacıyla çalışmalar hazırladığı Sekiz On Vapuru platformunda sanat, psikoloji, bilimsel bilgi içeren yazılar hazırlayarak içerik yazarlığı yaptım. Kendimi bildim bileli sanat başta olmak üzere birçok alana ilgim bulunmaktadır.

Muhammet Demirci

Elazığ’da doğdum. 2021 yılında Elazığ Bahçeşehir Anadolu Lisesinden mezun oldum ve Ankara’da yaşamaya başladım.

Eren Alp Başlı

Merhaba ben Eren Alp Başlı. Manisa Akhisar’lıyım. Hacettepe Hukuk Fakültesi 1. öğrencisiyim. Şiire ve denemeye ilgi duyuyorum

Şevval Furuncu

Ben Şevval Furuncu. 20 yaşındayım. Bartınlı’yım. Liseyi Bartın’da bitirdim, Adana’da hukuk fakültesinde okuyorum. Lisans hayatım bittikten sonra kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora yapmayı planlıyorum. Akademisyen olma hayalim ve bu yolda ilerlemek için çabalarım var.

Elfin Selen Ermiş

Adım Elfin Selen ERMİŞ. 2003 Ankara doğumluyum. 2021 yılında Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinden mezun oldum. Lisede 1 yıl boyunca Model Birleşmiş Milletler Kulübü’nde aktif rol aldım. İngilizce öğrenmede karşılaşılan sorunlardan biri olan akran zorbalığı ile ilgili bir TÜBİTAK projesinde yer aldım. Şu an Hacettepe Hukuk Fakültesinde hazırlık öğrencisi olarak öğrenim görmekteyim.

Murathan Çetin

Ben Murathan ÇETİN, 20 Kasım 2001 Mersin doğumluyum. İlkokul ve ortaokul eğitimimi Atayurt İlkokulu ve Ortaokulunda tamamladıktan sonra Silifke Anadolu Lisesini kazandım. Ardından da 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Şu an aktif olarak eğitimimi burada sürdürmekteyim. Yazmak ve okumak konusunda hep ekstradan bir hevesim olmuştur.

Barış Erkut Duran

Merhaba, ismim Barış 2001 yılı Bursa doğumluyum, ilk orta ve lise eğitimimi Bursa’da tamamladım, 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Maliye bölümünü kazandım, üniversite son sınıfı erasmus programı kapsamında Polonya’da Czestochowa University of Technology’de okuyorum.

Esra Uludoğan

Merhaba ben Esra Uludoğan. 6 Mayıs 2000 tarihinde Bolu’da doğdum. Liseyi İzzet Baysal Anadolu Lisesinde okudum. Şu anda Hacettepe Üniversitesi Hukuk bölümünde 4. sınıf öğrencisiyim. Hacettepe Hukuk Topluluğunda ve yine topluluğa bağlı olan Parlamento Komisyonunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunuyorum. Yazmak her zaman hayatımın bir köşesinde vardı ama daha çok kendime sakladığım bir yönümdü. Artık yazdıklarımı sizlerle paylaşmak ve bu sayede sizlerle gelişmek istiyorum. Sizlere keyifli bir okuma sunabilmek dileğiyle .

Metehan Tapar

Merhaba. Ben, Metehan Tapar. 3 Kasım 2000 tarihinde İstanbul’da doğdum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans 3. sınıf öğrencisiyim. Okumayı ve yazmayı seviyorum.

Furkan Gedik

Merhaba ben Furkan Gedik. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1.sınıf öğrencisiyim. Nevşehir’de büyüdüm ve burada insanları, hikayeleri, yorgunlukları, korkuları gözlemleme fırsatı buldum. İnsanın en saf duygularını yaşadım. Ben bir insanın ne olduğundan çok fikirlerine önem verenlerdenim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ” Fikirler ölmez.” İnsan ölse de fikirleri bir şekilde yaşar. Şu kısa dünya hayatında bir iz bırakabilmek umuduyla… Siz beni karanlık yanardağların eteklerinde lavlar içerisinden çıkan ateş çiçeği olarak tanıyın.

ÇİZER VE FOTOĞRAFÇI KADROSU

Ülker Berrin Ersoy

Lise yıllarımdan beri fotoğraf çekmeye hep ilgiliydim ve Hacettepe Üniversitesi’ni kazanınca fotoğrafçılık kulübüne kayıt oldum. Fotoğrafçılık kulübü ile geçtiğimiz yıl derslere girerek de ilgimi ve yeteneğimi geliştirdim. Çok sayıda pratik dersi yaptık ve hocamızın bilgi birikiminden faydalandım. Profesyonel kamera kullanmayı öğrendim.

Ceyda Akman

12-13 yaşımdan beri geleneksel tarzda çizimler yapıyordum. Yaklaşık iki sene önce dijitale geçme kararı aldım. Tam anlamıyla profesyonel olarak yapamasam da freelance işler yapıyorum.

Şahin Latifeci

Şahin Latifeci (1997, Diyarbakır) 2019 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne başladı. “Gaia’ya Dönüş” Uluslararası Desen Sergisi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Edirne (2021); “Waste to Create” Uluslararası Jürili Sanat Sergisi, Eco Aware Art Gallery, Yeni Delhi (2022); “Çağdaş Sanat Sergisi”, Fresh Ankara, Ankara (2022); karma sergilerinde yer aldı. Diyarbakır ve Antalya’da yaşıyor ve üretimlerini gerçekleştiriyor.