EDİTÖR KADROSU

Ceyda Varlıbaş – Kurucu Editör

Merhaba! Ben Ceyda. Lisede Ankara Evrensel Kolej Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinde eğitim aldım. Lisans öğrenimime Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etmekteyim. Hacettepe Hukuk Topluluğu 2019-2020 Döneminde Denetim Kurulu ve 2020-2021 Döneminde Yönetim Kurulu üyesi olarak yer aldım. Bilim, hukuk teknolojileri, ekonomi vb. alanlarına ilgi duyuyor ve bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum. Umarım hep birlikte nice yazıda görüşürüz. Sevgilerimle.

Esma Nur Zorlu – Editör

Merhaba ben Esma, 22 Haziran 2000 tarihinde Konya’da doğdum. Konya Selçuklu Anadolu Lisesinden mezun oldum. Halihazırda Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi alıyorum. Yazmaya daha ilkokul yıllarında şiir yazarak başladım. Zamanla yazmak benim için vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü. Hayaller kurmayı ve bu hayalleri yazıya dökmeyi seviyorum. “Mevzuat Dergi” bünyesindeki yazarlardan biriyim. Aynı zamanda “Der-Kişi” adıyla kurmuş olduğum blogda paylaşımlar yapıyorum. Yazarken keyif aldığım yazıları şimdi sizlere buradan paylaşıyorum. Umarım sizler de okurken keyif alırsınız.

Halil İbrahim OngunEditör

Ben Halil İbrahim. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Temel olarak edebiyat ve nöroloji ile ilgilenmekteyim. Birkaç senedir şiir ve düzyazı okuryazarıyım.

YAZAR KADROSU

Alican Özlü

Merhabalar, ben Alican. Adanalıyım. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1. sınıf öğrencisiyim. Günlük tutarım ve sözlük okurum.  

Baran Muşlu

Merhaba, Ben Baran. Mersin’de doğup büyüdüm. Mahmut Arslan Anadolu Lisesinden mezun oldum. Şu an Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim görüyorum. İlgi çekici bulduğum her konuda yazmayı hedefliyorum. Aklıma esince şiir denemeleri de yazıyorum. Yazdığım şeylerden ben yazarken keyif alıyorum. Umarım siz de okurken keyif alırsınız. İyi okumalar. 

Benan Boranalp

Merhaba, ben Benan. Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisiyim. Kanımca dünyada olan biten her şey birbiriyle ilişkili ve eş zamanlı, bundan mütevellit yazılarımı disiplinlerarası bir tutumla kaleme alıp farklı konuları harmanlamayı planlıyorum. Özellikle Anayasaların başlı başına varoluşları ilgimi çekmekte. Mütalaa etmek istediğiniz konular olursa lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin. Sevgiler.

Ceren Metin

Merhaba, ben Ceren! 20 yaşındayım. Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi mezunuyum. Halihazırda Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimime devam etmekteyim. Ortaokul yıllarından beri edebiyata ilgiliyim. Duygularının kalpten başlayıp kağıtlara uzanan yolculuğunda kalemine esir düşenlerdenim. Bir süredir ara verdiğim yazma serüvenime bu platformda yeni bir başlangıç yaparken kelimeler aracılığıyla hayatınıza dokunabilmeyi ve hislerinize ortak olabilmeyi diliyorum 🙂 

Damla Kulkul

Selam, ben Damla Kulkul. 24 Mayıs 2003’te  Kayseri’de doğdum. TED Kayseri Koleji’nden mezunum . Şu anda Akdeniz Tıp Fakültesi’ nde  eğitim görüyorum .Kişisel araştırmalarımı ve bilim alanında güncel bilgileri elimden geldiğince paylaşmak istiyorum.

Didem Özdemir

Merhaba .Ben Didem Özdemir. 2003 İzmir doğumluyum. Bornova Anadolu Lisesi mezunuyum. Hacettepe Hukuk 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu döneme kadar birçok alanda farklı uğraşlarım oldu. İlkokul-ortaokul yıllarımda tiyatro ile uğraştım. İzmir  Han Tiyatrosu bünyesinde 1 sene hem tiyatro hem şan eğitimi aldım ve bu uğraşlarımı ortaokulumda da devam ettirdim ve birkaç oyunda da yer alma fırsatım oldu . Bu yıllarda lisanslı voleybol oyuncusu olarak farklı kulüplerde yer alıp birçok maçta oynama imkanı buldum. Lise yıllarımda step ve Latin dans ile ilgilendim ve yarışmalara katıldım. Lisemin bir organizasyonu ile huzurevi ziyaretleri gerçekleştirdik ve oradaki büyüklerimizin deneyimlerinden dersler çıkarmak üzere onlarla sohbet ettik. Bunlara ek olarak AIESEC programına katıldım. Bu program kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerle buluşup ‘’ Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ‘’ başlığı altında sunumlar ve başka dikkat çekici çalışmalar yaparak hem kültürlerarası bir bağ kurduk hem de ortak bir dille dünyanın geleceği hakkında büyük önem arz eden konular üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Elbette bu süreç içerisinde edebiyatla aramdaki bağı hiç koparmadım. Okuyup yeni bilgiler edinmek, farklı dünyaları algılayabilmek için kitaplarla, filmlerle aramda sıkı bir bağ kurdum. İlgi alanlarım arasında sinema ve arkeoloji de bulunmakta. Bunlarla ilgili de eğitimler almak planlarım arasında.

Duru Barışık

Merhaba, ben Duru. Doğup büyüdüğüm şehir olan Bursa’da lise eğitimimi Nilüfer İMKB Fen Lisesinde aldım. Lisans eğitimim için kazandığım Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde birinci sınıf öğrencisiyim. Kamu hukukuyla ve edebiyatla ilgileniyorum.

Efsun Yaren Demir

Merhabalar, Efsun Yaren Demir ben. 10 Temmuz 2003 Ankara doğumluyum. Evet, doğma büyüme tam bir Ankaralı 🙂 Ayrancı Anadolu Lisesi mezunuyum ve şimdi de Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. Velhasılkelam kendimi bildim bileli şiir yazıyorum. Kendimi yazdığım şiirlerle biliyorum da diyebilirim. Ruh halim iyi olmadığında beni rahatlatan, musmutlu zamanlarımda sevincimi çoğaltan öyle ki beni ben yapan unsurlardan doğan tüm yazılarım: şiirlerim. Sizler de umarım hissederek okursunuz, sağlıcakla kalın. 

Ne demiş ünsüz bir şiir yazarı: Bir dizede bir insan, bin insanda bir dize. Nice dizeler gelir dize yoksa o bir insanda, bir dize.

Elif Arslan

Ben Elif Arslan. Hacı Emine Oba okulunda okudum ilkokul ve ortaokulu. Hacı Zehra Akkoçta liseyi okudum. Şimdi ise Artvin Çoruh Üniversitesinde Türkçe öğretmenliği okuyorum.

Furkan Yurt

Merhaba, ben Furkan Yurt. İstanbul’da doğdum fakat hayatımın büyük bir bölümünü Ankara’da geçirdim diyebilirim. Ankara’ya ve ruhuna aşık bir insanım. Şu an Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıfta okuyorum. Aynı zamanda sosyoloji ile ilgilenen bir araştırmacıyım. Kırılgan gruplar üzerine saha çalışmaları yapmayı ve bunları yazıya aktarmayı seviyorum. Toplumsal yönden dezavantajlı bireylerle çalışmak benim için adeta bir sorumluluk. Yazılarımla birlikte bu sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf ediyorum. “Anlatılmamış her hikâye, insanlık adına bir eksikliktir.”

Harun Aslan

Merhabalar,ben Harun Aslan. ilkokul,ortaokul ve lise öğrenimimi Mardin-Nusaybin’de gördüm. Şu an da Hacettepe Üniversitesinde 1.Sınıf Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Hayat felsefem sorgulamak. Bu sorgulama septiklerin veya sofistlerin şüpheciliğinden çok bilimsel metodolojik sorgulamaya dayanıyor. Yazılarımda yapmaya çalışacağım şey hem sorgulatmak hem de bilgilendirmek. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

İbrahim Ali

Merhaba,  Ben İbrahim ALİ. 8 Nisan 2001 Üsküdar doğumluyum. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. İki kez aşık oldum.

İrem Özdemir
Merhaba, ben İrem Özdemir. İskenderunluyum. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2.sınıfa geçmiş bulunmaktayım. Çeşitli hobilerim olmakla beraber bir şeyler üzerine düşünmek ve bunu yazıya dökmeyi seviyorum.

İsmail Emirhan Ersoy
Merhaba, ben Emirhan. Lise öğrenimimi Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesinde tamamladım. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olarak lisans öğrenimime devam etmekteyim. Okumayı, izlemeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve öğrendiklerimi uygulamayı seviyorum. Dünyanın her köşesinde açığa çıkmayı bekleyen birçok tarih olduğuna inanıyorum. Dijital medya, bilgisayar programları, e-ticaret ve startup projelerine ilgi duyuyorum. Felsefe, psikoloji ve sosyoloji gibi sosyal bilimler üzerine düşünmeyi seviyorum. İlgimi çeken ve bana bir şey kattığını düşündüğüm her konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Yazılarımdan keyif almanız dileğiyle…

Kadir El

Merhaba,ben Kadir El.2 Aralık 2002 doğumluyum.Adana’da yaşıyorum.Lise öğretimimi Borsa Anadolu Lisesi’nde tamamladım.Şu an Hacettepe Üniversitesi Hukuk programındayım.İlgi duyduğum alanlarda yaptığım inceleme sonucu tabii gelişen muhakeme süreciyle aklımdakileri paylaşmak için yazılar yazıyorum.

Mahmud Sami Diğler

Merhaba! Ben Mahmud Sami Diğler. Nereli olduğum konusunda tek bir görüş söz konusu değil fakat genelde Karamanlı olduğumu söylüyorum. Ömer Dinçer AİHL mezunuyum.Hali hazırda Hacettepe Hukuk Fakültesinde öğrenim görmekteyim. Genel olarak şiir ve hikaye tarzında yazılara sahibim. Lisede yazmaya başladım ve ömrüm boyunca da yazmayı planlıyorum. İnsan yazdıkça kendini tanıyor, yazdıkça duygularını keşfediyor. Ben buna inanıyorum en azından. Umarım 4 sene boyunca size bir şeyler katabilirim. Sevgilerle…

Vildan Orhan

Merhaba, ben Vildan Orhan.  12 Ocak 2001 Elazığ doğumluyum. Ankara’da yaşıyorum. Lise öğrenimimi Final Temel Lisesinde tamamladım. Şu an Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans öğrenimimi sürdürüyorum. Okumayı, dinlemeyi, izlemeyi, konuşmayı ve yazmayı seviyorum. Elimden geldiğince ilgimi çeken konularda fikirlerimi ve bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazılarımdan keyif almanız dileğiyle..

Mümine Çelik

Merhabalar, ben Hacettepe Hukuk 2021 girişli öğrencilerinden Mümine. Bölümümün kapsadığı alanların haricinde psikoloji, sosyoloji, felsefe, sanat, edebiyat gibi alanlara da yoğun ilgi besliyorum. Ben cevapları değil soruları, varış noktası belirlemeyi değil yolda olmayı seviyorum. Anlam arayışımı yazarak dışavuruyor, doğru sorularla da hayatımın izdüşümüne ışık tutmaya çalışıyorum. Her fırsatta bilmediğim yollara sapıyor, benliğimi henüz tatmadığım aromalarla yoğurmayı deniyorum. Bir bakıma ben yazdıkça, sordukça, yürümeye devam ettikçe var ediyorum kendimi. Yolculuğumun birey, toplum, edebiyat duraklarında ise sizlerle fikirlerimi paylaşıyor olacağım. Kendi ışığınızda ilerlemeniz dileğiyle, umutla kalın.

Sema Rustamlı

Merhaba! Ben Sema.17 yaşım var. Bakü’den geldim. Aslen Azerbaycanlıyım. Bu yıl Hacettepe Üniversitesi Hukuk fakültesini kazandığım için Ankara’ya yerleşmeye karar verdim. Sanatın resim dalına çocukluğumdan beri ilgim var. Sonradan şarkı söylemek, dans etmek gibi alışkanlıklar edindim. Spordan ise hep Bakü’de yüzme yarışmalarına katılıyordum. Psikoloji ile de ilgiliyim. İnsanları dinleyip onlara tavsiye verip yol göstermek de hoşuma gidiyor. Kitap okumak ise benim için o kitabın yazarıyla sohbet etmek gibi. Yazarlığa olan ilgim çok güzel kitaplar okuyup kendime yeni bir bakış açısı açmamla başladı ve devam ediyor. Okuduğum kitaplardan alıntıları sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Sevgilerimle…

Büşra Yörük

Merhaba ben Büşra Yörük. Akdeniz Üniversitesi Fizyoterapi birinci sınıf öğrencisiyim. 6-7 senedir yazı ile uğraşmaktayım, roman ve şiir yazmayı daha çok seviyorum.

Mehmet Ali Bekdaş

Adım Mehmet Ali Bekdaş. 19 yaşındayım. İstanbul’da büyüdüm. Hukuk fakültesinde öğrenim görmekteyim. Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı bir izcilik kulübünde aktif gönüllü izci olarak etkinlik göstermekle beraber bir çok kampta da faaliyet göstermişimdir. Kendimi bildim bileli hep okumuşumdur. “Okumak” kavramını farklı bir boyuta taşıdığımı çevremdekiler gibi ben de iddia edebilirim. Hayatımda en çok dikkat ettiğim kavramdır. O denli önemlidir ki, üstat: “Kitap okumadan meydan okunmaz.” diye noktalamıştır her şeyi 🙂

Elifnur Aslan

Merhabalar herkese Ben Elifnur.  Antalya doğumluyum.  Liseyi Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesinde tamamladım.  Şu an Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim görmekteyim. Sosyoloji , edebiyat, teknoloji alanlarına ilgi duymaktayım.

Rabia Tarlacı

Hacettepe hukuk 1.sınıf öğrencisiyim. Sürekli yeni ilgi alanları edinen ve farklı işlere açık olan sosyal bir insanım. Piyano, taekvando ve Youtube ile ilgileniyorum. Yazdıklarımı insanların okumasını keyifle izlerim. Özellikle insanlara tavsiyeler veren ve onları kendilerine getirecek kibar eleştiriler yazmayı çok severim.

Mehmet Kutluay

Merhaba ben Mehmet Kutluay. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1. Sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 5 yıldır okuyorum ve 3 yıldır da şiir ve düzyazı tarzında yazıyorum. Duygularımı en iyi yazarak paylaşabiliyorum. Umarım okurken keyif alırsınız, sevgilerimle.